Ferratum

Ferratum är en av de tidiga aktörerna på marknaden för kortfristiga lån. De är i dag verksamma i många länder och kan anses som den aktör med störst internationell täckning. Förutom Sverige så är Ferratum verksamma i 17 länder. Ferratum erbjuder lån från 500 kronor upp till 10000 kronor med löptider på 15 dagar upp till 90 dagar. Ferratum marknadsför sig som en aktör utan några dolda kostnader och har två generösa nykunds erbjudanden, 500 kronor i 15 dagar eller 1000 kronor i 30 dagar, båda till en kostnad av 0 kronor. Ett helt gratis smslån med andra ord.

Ferratum har kundtjänst som går att nå både via telefon och per e-mail. Deras öppettider är dessutom en av mikrolånbranschens mest generösa. Måndag till Fredag har de öppet mellan 08.00 och 21.00 medans Lördagar och Söndagar har öppettiderna 11.00 till och med 17.00.

Ferratums hör till en av de aktörer med lägst kostnad för sina lån. Det beror dels på deras nykunds erbjudanden men även deras ordinarie priser hör till de lägre för smslån.

Ferratum drivs av Ferratum Sweden AB. Ferratum Sweden AB ägs av sitt finska moderbolag Jt Family Holding OY som förutom Sverige som marknad även är verksamma i länder som Finland, Holland, Spanien, Danmark, Tjeckien, Slovakien, Polen, Slovenien, Estland, Lettland, Litauen, Bulgarien, Nya Zeeland, Kroatien, Australien och Storbritannien. Ferratum startade 2005 med Finland som marknad och expanderade 2006 till Sverige.