Smslån utan UC

UC är ett av Sveriges absolut största företag inom kreditupplysning med ca 60000 företagskunder och ungeför 200000 privatkunder. Bolaget grundades 1977 och huvudägarna är Sveriges 4 storbanker, Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea.

Kreditupplysningar är vikitga för att kunna säkerställa ett person eller ett företags kreditvärdighet vid olika former av lån och krediter, men även vid hyresavtal och andra affärsmässiga beslut. Även om smslån ofta är små lån med kortlöptid är det oerhört viktigt för både långivare som låntagare att en ordentlig kreditprövning görs. Däremot är det inte ett krav att dessa sker just via UC. Många mindre långivare har större nytta av att använda sina egna system för kreditprövning, som ofta är anpassade just efter deras produkt, smslån.

Varför smslån utan uc

Det finns flera orsaker till att långivarna har valt att inte använda UCs tjänst för kreditkoll och upplysningar. I vissa fall kan det vara en ren kostnadsfråga, men ofta beror det på att långivaren vill kunna erbjuda en så bra produkt som möjligt och då krävs det skräddarsydda lösningar och system för att underlätta kreditprövningen för konsumenter som är ute efter mindre lånebelopp med kort löptid. UCs upplyssningar är anpassade för ett stort spann av behov, allt från stora lån till att kunna kolla kreditvärdigheten när någon ska skaffa boende eller ett telefonabonnemang.

Genom att själv tillhanda hålla ett kreditupplysningssystem kan smslångivarna väga in fler faktorer och på så sätt göra en säkrare bedömning för både dig som låntagare och för dem som kredit institut.